Zelfreflectie: het woord van de speech tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Zondag 6 januari, de eerste zondag van 2019, was traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie van Reünie. Ook dit jaar werd er voorafgaande aan de receptie gevoetbald door Reünie 3 en Reünie JO19-1. Het werd een gezellige wedstrijd, die uiteindelijk EEN 4-1 eindstand opleverde. Na de wedstrijd gingen spelers en toeschouwers naar de kantine om daar samen het glas te heffen op het jaar 2019, maar niet voordat onze nieuwe voorzitter Robert Rinders zijn nieuwjaarstoespraak had gehouden. Robert begon zijn toespraak met:  namens het bestuur van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Reünie. Zo kort na de jaarwisseling is de nieuwjaarsreceptie een moment waarin we terugkijken naar het jaar dat we achter ons laten. In de eerste plaats gaan onze gedachten daarbij uit naar de leden, voormalige leden en dierbaren, die ons dit jaar ontvallen zijn.  Dat terugkijken kan ook een moment van zelfreflectie zijn. Zelfreflectie of jezelf een spiegel voorhouden. Ik doe dat als beginnende voorzitter. Heb ik het juiste besluit genomen om de bekerwedstrijd tegen Zieuwent af te lasten. Is het verstandig geweest om de arbeidsovereenkomst met de hoofdtrainer te beëindigen. Heb ik hierin goed gehandeld? De juiste afwegingen gemaakt? Dat zijn onderwerpen die je als beginnende voorzitter afvraagt. Maar doen we dat allemaal? Zouden we niet allemaal eens goed in de spiegel moeten kijken alvorens bijvoorbeeld naar anderen te wijzen. Als speler, voordat je het functioneren van trainers, scheidsrechters, clubgrensrechters en anderen ter discussie stelt. Hoe functioneer ik zelf? Op het moment, dat je kritisch bent ten aanzien van het beleid of ten aanzien van vrijwilligers. Wat doe je zelf binnen de vereniging? Kijk in de spiegel, voel je betrokken, nodig jezelf uit voor een gesprek en help de vereniging!  Wie herinnert zich nog het kampioenschap van heren en dames 1? Beide teams behaalden in een sfeervolle ambiance het kampioenschap.  De extreme zomer, onbespeelbare velden, uitwijken naar kunstgras, oefenwedstrijden omzetten in uitwedstrijden, sproeien, sproeien en nog meer sproeien.  De roep om kunstgras!

 

Wendeline Thoma is sinds een paar maanden de nieuwe voorzitter van de kantinecommissie en  we wensen haar ook veel succes in deze functie.  Wil je graag een keer een kantinedienst draaien meld je aan bij haar!

De sponsorcommissie heeft er in 2018 voor gezorgd dat we nu 4 hoofd sponsoren hebben. Zonder sponsoren geen Reünie! Dank aan onze hoofd sponsoren: Schuurman schoenen, Buitencentrum Kerkemeijer, Café en Cafetaria de Hoeksteen en Ter Woerds afbouw en schilderwerken.  Daarnaast natuurlijk ook onze dank aan de stersponsoren:

Wolter Tijdink trappenfabriek, Supportersvereniging Reünie, Teamsport Fabriek, Grolsch, Rexwinkel keurslager, Holland Pharma, AMI Kappers, OVM Onderlinge Verzekeringen en Eggink administratie en belastingadviseurs. Maar uiteraard ook aan alle bord-, shirt- vlag-, bal- en web sponsoren. Graag een applaus voor al onze sponsoren! Dankjewel!

In 2018 is het VTZ ook weer gelukt om in alle leeftijdscategorieën teams in te delen. Dit ook in goed overleg met GSV voor de jeugdteams. Bij een aantal leeftijdscategorieën betekent dit wel dat teams een beroep op elkaars spelers moeten kunnen doen, omdat de selecties krap zijn qua bezetting.  Dit vraagt dus om samen de schouders eronder te zetten en waarin we juist kunnen   laten zien dat we een vereniging zijn en elkaar ook in dit soort situaties vooruit helpen. VTZ heeft hierin geen gemakkelijke taak. De bezetting van VTZ is minimaal, waardoor VTZ op de tenen loopt en alleen de hoog noodzakelijke taken kan uitvoeren. Wout van Eekeren heeft helaas ook moeten besluiten om te stoppen binnen VTZ.  Als bestuur willen we Wout bedanken voor zijn inzet en gedrevenheid. Wout heeft een aantal verbeterpunten achter gelaten waarmee wij goed aan de slag kunnen. Gelukkig is er een groep enthousiaste leden onder leiding van Marco Mulder die samen de schouders eronder willen zetten en zich bereid hebben gevonden om zitting te nemen in een nieuw te vormen VTZ. Met deze groep gaan we komende weken in gesprek.

In 2018 heeft Sander Siebelink de taak van Gerie Elschot overgenomen als stage/praktijkbegeleider. Gerie heeft deze functie jaren lang verricht en willen hierbij dan ook Gerie hiervoor hartelijk bedanken en Sander succes wensen in deze functie.

Na de zomer is er veel gebeurd binnen de club. Bijna dagelijks kwamen deze onderwerpen zoals de afgeschreven kleding naar vluchtelingenkamp Syrië, bazaar, sinterklaas, kerstbingo, 35+ kampioen, heren 3 Herbstmeister, JO15-1 door in de beker en vele andere onderwerpen op onze website en Facebook. Wij zijn zelfs vanaf 2019 als vvreunie op instagram te volgen.

In het oog sprong verder vooral de avond verzorgd door Rob Dieperink, een kijkje in de wereld van de VAR. Een zeer druk bezochte avond en prima georganiseerd door Jeroen te Bras.  Een ander mooi voorbeeld is de jeugd die naar Jong Oranje ging. Herman Hennink stuurt mij een appje: Jo voorzitter, Stan Peters kan goedkoop via school aan kaarten komen. 50 kaarten voor 100 euro. Dus als je Stan 100 euro geeft dan is het geregeld. Zo’n initiatief kan je natuurlijk niet weigeren. Beide zijn mooie voorbeelden van samen de schouders er onder en dan kan er veel binnen de club. En dat uiteindelijk de kaarten zelfs gratis waren maakt het alleen nog maar mooier.

Voor 2019 staan er voldoende onderwerpen op de agenda. Enkele zal ik even kort benoemen.   Wij hebben een prachtige accommodatie die wij zelf maar beperkt gebruiken en samenwerking met andere organisaties is daarom van harte welkom. Een veel gehoorde term is een open club. Wij hebben de accommodatie die daarvoor ingezet kan worden en daarom zijn wij ook steeds opzoek naar die inzetbaarheid. Als er ideeën zijn, wij horen het graag!

Gerard ten Bras en Marc Peeters zijn met diverse partijen in gesprek over het onderhoud van de velden voor de komende jaren.

Het is ons bijna gelukt om de privatisering  met de gemeente af te ronden.  We verwachten de nieuwe erfpacht- en ondererfpachtovereenkomst in het eerste kwartaal van 2019 te kunnen ondertekenen.

De kantineprijzen zijn door de verhoging van de btw per 1 januari 2019 licht gestegen.  Nieuw op de kaart is de teamsnack 35 warme hapjes voor 10 euro.

Het beleidsplan en het voetbaltechnisch beleidsplan zijn aan vervanging toe. Hier wordt begin 2019 een werkgroep voor gestart.

In de eerste helft van 2019 willen we gaan starten met een basiscursus EHBO en een basiscursus AED. Hierover volgt tzt meer informatie.

Met GSV zullen er dit jaar spijkers met koppen moeten worden geslagen. De intentie van Reünie is om de samenwerking verder uit te bereiden. Wij staan voor kwaliteit en prestatie dat samen kan gaan met plezier. Reünie is een kleine vereniging maar wij staan wel bekend om onze goede jeugdopleiding. Daar mogen we trots op zijn! Hierin onderscheiden we ons van de andere kleine en zelfs grote verenigingen in de buurt. Die kwaliteit willen we behouden door te investeren in onze jeugdafdeling. Samen de schouders eronder, een mooie uitdaging in 2019!

Wat wij ook graag willen is nieuwe vormen van voetbal onderzoeken.  45+, walking football  7 tegen 7  dames- en meisjesvoetbal. Dit zijn voor het voetbal namelijk wel de sectoren waar nog groei mogelijk is.  Ook hierin kunnen we samenwerking zoeken met andere verenigingen.

Heren 1. Door het beëindigen van de arbeidsovereenkomst met de hoofdtrainer zijn we op zoek naar een interim hoofdtrainer om het huidige seizoen af te maken. Voor het nieuwe seizoen 2019 – 2020 hebben zich al diverse kandidaten gemeld voor de functie van hoofdtrainer.

Hierna was het tijd om de jubilarissen te huldigen en dit jaar hebben we 2 jubilarissen die allebei 25 jaar lid zijn:

Liona van Maasakkers -Waanders

Gerrit Onis.

Robert bedankte  Liona  voor haar jarenlange trouwe lidmaatschap en hij reikte hen een speldje uit en natuurlijk was er ook een boeket bloemen in de rood-witte Reünie kleuren.      Gerrit Onis was helaas niet aanwezig, hij zal het speldje op een later tijdstip uitgereikt krijgen.

Hierna sloot Robert af met de woorden: beste mensen ik ga afronden. Onze club is vol in ontwikkeling. En daar zijn wij als bestuur trots op. Er liggen nog mooie projecten in het verschiet, dat kunnen wij niet allemaal alleen daarbij is jullie hulp van harte welkom.  Samen de schouders eronder zetten en werken aan de toekomst van de club! Daarom kijk eens in de spiegel, voel je betrokken, nodig jezelf uit voor een gesprek en help de vereniging!

En nu wil ik graag toosten op Reünie en iedereen het allerbeste voor 2019 wensen en op naar een mooi, sportief en gezond verenigingsjaar!  Proost!