v.v. Reünie/GSV’63 JO15-1 wint de Achterhoekcup! 🏆

Zaterdag 22 juni won de JO15-1 de finale van de Achterhoekcup van SP. Lochem JO15-1 met een overtuigende 4-0. Trainer en leider Geri Elschot blikt terug op het geweldige seizoen dat hij met de spelers en speelster heeft gedraaid. Inclusief foto’s van de finale wedstrijd.

Het afgelopen jaar hebben wij, de JO15-1 van v.v.Reünie/GSV ’63, een ongelooflijk seizoen gedraaid.

In de Achterhoek-cup haalden wij de finale door Grol JO15-1 na een thriller via shoot-outs uit te schakelen. En dan de finale in Doetinchem tegen hoofdklasser SP. Lochem JO15-1. Al in de voorbereiding ernaartoe voelden ik en het team wel de spanning voor deze wedstrijd. Zenuwachtig begonnen we aan de wedstrijd en we gingen met 0-0 de rust in. We spraken af om met meer vertrouwen te spelen en doelgerichter te schieten op de Lochem-keeper. We scoren immers altijd en ook deze keer gebeurde het. Een vrije trap van Daan vanaf 25 meter werd onhoudbaar ingeschoten, 1-0. Hierna werd er veel beter gespeeld en liepen we uit naar een 4-0 eindstand. De Achterhoekcup hebben we nu binnen. Een bekroning op dit unieke seizoen.

Competitie en beker

In de competitie werden wij in de eerste klasse ingedeeld en behaalden wij een mooie tweede plek met negen gewonnen wedstrijden en twee gelijke spellen in het najaar 2018. Ook in de KNVB-beker waren we door als eerste in de poule. Er was duidelijkheid en afspraken werden goed nagekomen. Ook op trainingen spatte het plezier en enthousiasme eraf. Altijd een grote groep aanwezig, en dat is lekker! Dan het voorjaar 2019. Indeling van de competitie in de promotie-poule eerste klasse voor de hoofdklasse met alle najaarskampioenen en tweede plekkers. Na een matige start met één overwinning en daarna vier gelijke spellen waren we een middenmoter. Door slordigheden en niet altijd geconcentreerd te spelen stond er wel een gemotiveerd team; bij de beker bereikten we de laatste acht en Go Ahead Eagles JO15-1 was onze volgende opponent. Voor ruim 300 supporters thuis, verloren wij helaas.

We hebben in totaal 40 wedstrijd gespeeld en ruim 90 trainingen gehad, deze groep is één hechte eenheid geworden en ze beloven wat voor de toekomst. Jongens en meisje: houdt het plezier erin; verleg je eigen grenzen en haal eruit wat je kunt, dan kun je nog heel veel plezier aan het spelletje hebben.

Ik wil iedereen graag bedanken, zowel de JO15-1 als iedereen die ons heeft geholpen! Dit was een uniek en historisch seizoen; de tijd zal het leren.

Geri Elschot

Trainer en leider v.v. Reünie/GSV’63 JO15-1