Regiofinales schoolvoetbal gezellig druk!

Tien meisjes en tien jongensteams hebben vanmiddag, woensdag 15 mei op Sportpark de Wildbaan gestreden om als winnaar tevoorschijn te komen bij de Regiofinales en door te gaan naar  de volgende ronde, de provinciale finale, die zal worden gespeeld op woensdag 5 juni op de velden van de Bataven in Gendt.

In Borculo streden vanmiddag bij de meisjes scholen uit Laren, Ulft, Lichtenvoorde, Deventer, Ruurlo, Beltrum, Winterswijk, Apeldoorn en Borculo om de overwinning en bij de jongens spelen: Lochem, Ulft, Lichtenvoorde, Deventer, Ruurlo, Eibergen, Winterswijk, Apeldoorn en Borculo om “de cup met de grote oren” De eerste aftrap was om 14.00 uur en de poulewedstrijden duurden tot 17.15 uur.

En dat waren heel spannende wedstrijden, zowel bij de jongens als bij de meisjes, maar toen de kruitdampen opgetrokken waren, sprongen er twee scholen bovenuit door het maximale aantal punten in de poule. De St. Jorisschool uit Borculo bij de meisjes en de Wizard uit Deventer bij de jongens hadden alle vier hun poulewedstrijden gewonnen en startten dus grote favoriet in de finale. En dat klopte ook: de St.Jorisschool won de finale met 5-2 van de Sterrenboog en de Wizard won met 2-1 van de Kring. En dat betekent, dat de St.Jorisschool en de Wizard op woensdag 5 juni op de velden van de Bataven in Gendt mogen proberen de laatste horde te nemen voor de finale in Zeist.