D en E kamp: koud weer, geweldige sfeer!

Het weer werkte niet echt mee tijdens het D en E kamp, maar dat maakte het niet minder leuk. Fietsen naar de Waltakke, spelletjes i.p.v. met de kano op de Berkel, frites eten, een dropping en vooral heel veel plezier allemaal samen! Leiding bedankt! Het was een super leuk.

Verslag D en E kamp:

Zaterdag 22 april was het weer tijd voor het jaarlijkse D en E kamp. Tussen 1 en 2 uur middags kwamen de 55 kinderen die zich hadden opgegeven één voor één binnen. Toen iedereen er was konden we op weg gaan naar de Waltakke in Geesteren waar we die middag de activiteiten hadden.

Na een half uur durende fietstocht kwamen we bij de Waltakke aan waar de kinderen verschillende spelletjes hebben gedaan. Zo werd er gevoetbalgolft, gesjoeld, gedart en nog veel meer. Na een paar uur van spelletjes en plezier werd het tijd voor wat te eten en vervolgens kwam de fietstocht richting Reünie.

Al snel werd de kantine omgebouwd tot nachtverblijf. Nadat iedereen een plekje voor zijn of haar luchtbed en slaapzak had gevonden werd het tijd voor de speurtocht. Tussen half 9 en 10 uur werden de kinderen in groepjes gedropt en begonnen ze aan een mooie wandeltocht. Tijdens de tocht moesten er verschillende voorwerpen worden verzameld en een aantal vragen worden beantwoordt. Na ongeveer 2 uur wandelen waren de kinderen weer terug bij de kantine.

Het was een lange dag geweest maar ondanks dat leken er nog genoeg kinderen energie over te hebben om tot half 1 door te blijven gaan. Daarna was het echter al vrij snel rustig en had iedereen zijn slaap toch hard nodig. De volgende ochtend moest namelijk nog alles worden opgeruimd en stond er nog een activiteit op het programma.

Deze activiteit was een voetbalparcours waarin de kinderen in groepjes verschillende onderdelen moesten doen op het trainingsveld. Op zaterdag ging het kanoën al niet door in verband met het weer en ook op zondag werd de activiteit tijdelijk verstoord door regen, wind en kou. Uiteindelijk waren we rond half 11 klaar en konden de kinderen weer naar huis na een druk en intensief weekend te hebben gehad.

 

d en e kamp 004d en e kamp 031