Voetbaltenues voor vluchtelingen

Enige tijd geleden ontvingen wij een vraag van de Stichting Parwin, die duizenden vluchtelingen in de kampen in Noord Irak van hulpgoederen voorziet.  Velen van hen kunnen niet werken en gaan ook niet naar school. Dat betekent dat zij zich de gehele dag moeten zien te vermaken in het vluchtelingenkamp. Voetbal lijkt voor deze mensen een uitkomst. Vaak koopt de Stichting Parwin ter plekke, in Irak, voetballen en geeft die aan de vluchtelingen. Stichting Parwin  merkte echter op dat voetbaltenues ontbreken en dat maakt het voor de vluchtelingen lastig om teams te maken en wedstrijden te spelen. Daarom zou erg fijn zijn wanneer zij tijdens een wedstrijd een tenue zouden hebben. Ze zijn zo gelukkig wanneer zij voetbal spelen en de Stichting Parwin wil hen nog blijer willen maken door voetbalshirt, broeken, sokken en schoenen te geven. Met deze vraag kwam de stichting Parwin ook bij ons  en dat was precies op het goede moment, omdat wij in september overgaan op nieuwe kleding.  Zo konden wij aan de stichting vele tenues, die bij ons waren afgeschreven, overhandigen en hiermee krijgen onze oude tenues een goede bestemming.