Reactie Arno Knapen op de competitie indeling

Reünie in 3A ‘dat had ik niet aan zien komen’

Het is elk jaar weer voer voor discussie: de indeling in het amateurvoetbal. De ene club is dolbij, de ander minder. Wat valt er voor komend seizoen op? Allereerst Reünie.

Op zondag maakt Reünie zich op voor een Twents avontuur. De formatie uit Borculo werd afgelopen seizoen kampioen van de vierde klasse C. De KNVB plaatste de club in 3A en dus niet de Achterhoekse derde klasse C.

Geen derby’s

Reünie mist daardoor onder andere mooie potjes tegen VIOS Beltrum en Grol. „Ik had dit niet zien aankomen en ik ben niet de enige”, reageert coach Arno Knapen. „We hadden bij de KNVB onze voorkeur uitgesproken voor 3C, een competitie met meer derby’s. We zullen bij de bond zeker gaan vragen wat de reden is waarom wij in 3A zitten. Ik snap dat KNVB niet alle verzoeken kan uitvoeren, maar als kampioen waren wij in de veronderstelling dat we wel in 3C zouden komen. Maar wij dus niet en bijvoorbeeld VIOS, dat via de nacompetitie promoveerde, wel.”

Wensen

Daan Schippers laat namens de KNVB in een reactie weten dat ‘het niet zo is dat een kampioen meer rechten heeft dan een club die via de nacompetitie promoveert’. „De keuzes worden gemaakt op basis van geografie. Er zijn heel veel clubs die wensen hebben met betrekking tot hun indeling, maar helaas kunnen we daar niet allemaal aan voldoen. Er zullen dus altijd clubs zijn die niet helemaal tevreden zijn.”

Schippers geeft aan dat de KNVB gaat kijken naar clubs die bezwaar maken tegen de indeling. „We gaan serieus kijken of opmerkingen houtsnijden, maar voor 98% blijft de indeling hetzelfde.”